top of page

Leveringsvoorwaarden

1: De Bananenboxer bestaat sinds 1942. Het magazijn is gevestigd op de Industrielaan 83 3630 Maasmechelen. De Bananenboxer (Nl): KvK.nr 14063220 Postbus 2713 6201JA Maastricht.


2: Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle overeenkomsten van de klant en de Bananenboxer. De Bananenboxer behoudt het recht om de algemene voorwaarden te wijzigen. Mocht je bezwaar hebben tegen wijzigingen dan kunt u dit via e-mail aangeven.


3: Er zijn geen abonnementen en u zit nergens aan vast. Tenzij u dat zelf wenst (bijvoorbeeld elke week een vaste bestelling).


4: Alle informatie die je op enig moment aan De Bananenboxer opgeeft, bijvoorbeeld tijdens het bestelproces, moet actueel en waarheidsgetrouw zijn. Jouw wachtwoord mag niet aan derden worden doorgeven, je moet het veilig en afgeschermd van onbevoegden bewaren, en ons van een eventueel verlies of doorgave schriftelijk op de hoogte stellen. Voor misbruik, bijvoorbeeld elke onrechtmatige bestelling met jouw wachtwoord door derden en de daaruit voortkomende vorderingen, draag jij zelf de volledige verantwoordelijkheid. De Bananenboxer is voor eventuele schade als gevolg van onjuiste informatie en/of verlies van jouw wachtwoord nimmer aansprakelijk en je vrijwaart de Bananenboxer tegen eventuele aanspraken van derden.


5: Ons aanbod bevat een zo volledig en nauwkeurig mogelijke omschrijving van de aangeboden producten en/of diensten. We kunnen echter niet voorkomen dat er soms een vergissing wordt gemaakt, in welk verband we opmerken dat kennelijke vergissingen in het aanbod de Bananenboxer niet binden.


6: Herroepingsrecht: Omdat het niet om een abonnement gaat en om bederfelijke producten is er geen sprake van herroepingsrecht.


7: Bezorging: Een bestelling is pas definitief en wordt pas bezorgd als de betaling binnen is bij De Bananenboxer.
Wij bezorgen op het adres dat je op onze website als bezorgadres hebt opgegeven. Een adreswijziging kan tot 24 uur voor de dag van levering.
Je bent verplicht ervoor te zorgen dat de persoonlijke bezorging van de producten op het door jou opgegeven bezorgadres en gedurende het door jouw opgegeven leverdag mogelijk is. Mocht de bezorging niet mogelijk zijn, dan ben je in gebreke voor wat betreft de acceptatie; de eventuele kosten c.q. schade komen dan voor jouw rekening.
Een mogelijkheid is bij afwezigheid uw bestelling af te geven aan de buren, of voor de deur van de woning te plaatsen. De bezorging op deze wijze komt geheel voor jouw risico en De Bananenboxer is niet verantwoordelijk voor het eventueel bederven of verdwijnen van producten.


8: Prijzen zijn inclusief omzetbelasting: In Belgie 6% en in Nederland 9%.


9: Klachten: We hebben een uniek klachtenbeleid en u heeft garantie. De voorwaarden vind u in ons retourbeleid. Belangrijk is dat u de klachten binnen 24uur meld en dat u er foto's bij toevoegd, per e-mail is voldoende. U hoeft nooit producten retour te sturen.


9: Bij overmacht, oorlog, natuurfenomenen kan De Bananenboxer niet verantwoordelijk worden gehouden voor annuleringen of vertragingen. De Bananenboxer is nimmer aansprakelijk voor schade als gevolg van overmacht, waaronder bijvoorbeeld maar niet uitsluitend wordt verstaan: werkstaking, ziekte, brand, storingen bij De Bananenboxer of haar leveranciers, transportproblemen, weersomstandigheden, geweld, oproer, rellen of optreden van politie en/of brandweer. Onder overmacht wordt ook verstaan dergelijke onvoorziene omstandigheden bij derden waarvan De Bananenboxer gebruik maakt bij het uitvoeren van de overeenkomst.


10: De Bananenboxer is nimmer aansprakelijk voor eventuele schade als gevolg van door jou aan ons verstrekte onjuiste informatie en/of het verlies van jouw wachtwoord, en jij vrijwaart De Bananenboxer tegen eventuele aanspraken van derden.


11: Indien een product uitverkocht is kan De Bananenboxer niet aansprakelijk worden gehouden. Er staat dan bij het product "niet op voorraad". Indien een klant een product besteld en betaald heeft en deze door onvoorziene omstandigheden niet beschikbaar is dan is De Bananenboxer verplicht een gelijkwaardig of beter product te leveren of het betaalde bedrag terug te betalen.


12: Bezorgingsgebied: Indien een klant een bestelling betaald die niet in het bezorgingsgebied ligt is dat de verantwoordelijkheid van de klant. De klant kan dan per e-mail de betaling terugvragen. De Bananenboxer behoudt in dat geval het recht om de gemaakte administrietiekosten en betaalkosten in te houden en de rest terug te betalen.


13: Klachten nemen wij heel serieus. Binnen 5 werkdagen ontvangt u een inhoudelijke reactie, in werkelijkheid is dit veel sneller. Op zon- en feestdagen worden klachten ook behandeld en indien mogelijk beantwoord of anders de daaropvolgende werkdag. Het is vrij maar niet netjes om klachten openbaar op social media te plaatsen, het kan kwetsend overkomen. We waarderen het enorm als u dan ook klachten of prive berichten via een facebook prive-bericht of via e-mail verstuurd.

Retour & restitutie

Wettelijk is er geen bedenktijd of restitutie mogelijk als Uw box is ontvangen omdat het om "levende" versproducten gaat.
U krijgt wel garantie op de producten. We controleren elke bestelling die met liefde voor U wordt samengesteld. Is er toch een product niet goed dan hoeft U deze niet retour te zenden: Enkel een foto (binnen 12uur) met Uw klacht volstaat en U krijgt Uw product terug betaald of een unieke kortingscode. Vermeld er Uw IBAN nummer bij. Of we geven u nieuw wat er mis was bij uw volgende bezoek in ons magazijn.

 

Bij betaling gaat u akkoord met onze voorwaarden.

bottom of page