top of page

Veel gestelde vragen

 • De Box is voor mij teveel, wat nu?"
  Op onze markten en winkels kunt u losse stuks nemen zoals U wenst. Is de Box teveel voor U dan hebben we de volgende tips: -Deel met uw vrienden, buren of familie. -Maak een soep van de groenten of een smoothie van het fruit. -Doe een gedeelte in de diepvries. Wij stimuleren gezinnen om gevarieerder en gezonder te eten.
 • Krijg ik garantie?
  Groenten en fruit is het moeilijkste product ter wereld om online te verkopen. Al 80 jaar verkopen we fruit en toch snapt niemand hoe het ene stuk groenten of fruit perfect bewaard wordt en het andere ernaast te snel slecht wordt. Dat gezegd hebbende heeft U garantie: Heeft U een klacht dan nemen we dat heel serieus en gaan we uw teleurstelling goedmaken. Ook gaan we dan onderzoeken wat er mis is gegaan zodat we ervan leren en het zo in de toekomst nog beter doen. U hoeft niet te retouren wat er mis is, u hoeft enkel binnen 24u na ontvangst een foto te maken van wat er mis is en dan via een prive bericht, de webshop of via maar e-mail te sturen naar bananenboxer@live.nl. U kunt dan kiezen hoe we het met u goedmaken, u krijgt nieuw(e) producten bij uw volgende bezoek of u krijgt een unieke kortingscode. We vragen U de kans om u de mooiste Boxen van de streek te voorzien. Met liefde voor ons vak blijven we testen en verbeteren. Onze missie is uw gezondheid. Belangrijk: Omdat we alles zelf doen raakt niemand anders raakt uw groenten en fruit aan. We selecteren de kwaliteit bij inkoop en we controleren nogmaals bij het vullen van Uw box. Volg onze bewaartips op social media voor een betere houdbaarheid. Belangrijkste tip: eet altijd eerst de rijpste items uit uw Box.
 • Wat zijn de bezorgkosten?
  Bezorgkosten zijn er niet want handling en afhalen is gratis.
 • Wat doen we aan duurzaamheid, milieu en maatschappij?"
  Heeft U geen nieuwe doos ? Dan hebben we een bestaande doos gebruikt zodat deze een tweede leven krijgt. Zo verspillen we minder en dat is goed voor het milieu. We streven naar zo weinig mogelijk plastic. Locale boeren / telers krijgen afhankelijk van het seizoen altijd voorrang. Dan is alles meer vers en dat geeft een kleinere ecologische voetafdruk. Onze koelcellen zijn duurzaam en uitgerust met zonne-energie. Buiten ons super team werken we ook mee met projecten om kansarme mensen aan een baan te helpen zoals verstandelijk gehandicapten. We hebben een 0% voedselverspilling-werkwijze: Producten die overblijven gaan naar goede doelen en minderbedeelden, producten die te rijp zijn gaan naar dieren en producten die niet meer eetbaar zijn worden gecomposteerd.
 • Kan ik laten bezorgen ?
  Versproducten zijn gevoelig, daarom hebben we bewust gekozen voor alleen afhalen. Om het toch voor jou interressant te houden zijn de prijzen aantrekkelijk laag. Tip: U hoeft niet zelf te komen afhalen, misschien kent u iemand die de voor u kan meenemen. Afhalen kan dinsdag t/m zaterdag van 10:00u tot 17:30u. Welke dag en tijdstip mag u zelf kiezen. U hoeft niet in de rij te staan en u mag gratis met uw wagen voor de deur stoppen. Momenteel zijn we nog op zoek naar een logistiek partner die met zorg en liefde fruitboxen kan thuisbezorgen. Heeft U tips dan horen we dat graag. Blijf ons volgen: zodra we weer kunnen gaan bezorgen laten we u dat weten.
 • Ik kan een artikel niet bestellen want de voorraad is nul...en nu ?
  Als er bij een product nul staat dan is de voorraad op dat moment uitverkocht. Geen paniek: Elke dag komen er nieuwe producten bij. Elke dag komen er nieuwe akties en verrassingen. Kijk dan later in de webshop of jou favoriet weer vers is binnengekomen.
 • Waarom kan ik sommige producten niet los kopen ?
  Wij willen niet dat iets voor u teveel is, wel wordt iedereen geinspireerd bij kist- en box-verkoop om te delen en dat is onze missie. Deel uw box met uw buren, vrienden of familie. De webshop wordt later wel nog uitgebreid en de mogelijkheden ook.
 • Ik kan een product niet vinden, en nu ?"
  Er kunnen twee redenen zijn waarom een product niet in de webshop is te vinden: 1: Het is op dat moment niet het seizoen: uw gewenst product komt dan weer tevoorschijn zodra het seizoen weer opnieuw begint. Het kan ook zijn dat een groentensoort zo duur is dat we wachten tot de veilingprijs weer zakt. 2: Het zit niet in ons assortiment: wij zijn een Versmarkt en geen supermarkt. Nadeel is dat je nooit zoveel spullen zult vinden dan in een supermarkt. Voordeel is dat je veel spullen niet nodig hebt: onze Versmarkt is lokaal en gebaseerd op gezond genieten. Veel producten in deze webshop zult u in geen enkele andere supermarkt vinden. Tip: mail ons als je suggesties hebt. We zijn een groeiende Versmarkt en we leren veel van onze klanten. Ken je een streekproduct dat je graag zou willen zien in de webshop, stuur dan een e-mail naar bananenboxer@live.nl
 • Hoe kan het bij De Bananenboxer zo goedkoop zijn ?
  -Alles komt rechtstreeks aan in Maasmechelen: er is geen keten. Hier stoppen letterlijk onze boeren met versproducten. Dat is beter voor het milieu, voor de versheid en goedkoper. -Omdat we al 80 jaar ervaring hebben in grensgebieden zijn we aangsloten bij Duitse, Nederlandse en Belgische veilingen. Daardoor is de prijs lager en de keuze hoger. -Supermarkten zijn verplicht af te nemen bij grote inkoop-bedrijven. Wij zijn een klein bedrijf en hebben 100% vrijheid om te kiezen met welke boer, veiling of importeur we samenwerken. -Onze webshop is gebouwd met staffelkortingen: bij een doos of box is meer korting mogelijk dan met losse stuks. En zo helpt u mee met onze missie: zoveel mogelijk mensen inspireren gezonder te eten en drinken.
 • Kan ik ook proeven ?
  Yes. U kunt komen proeven bij onze Versmarkt in Maasmechelen of onze weekmarkten in Maastricht of Roermond. Niets is verplicht. U mag eerst zonder webshop-aankoop komen proeven en shoppen in Maasmechelen of andersom.
 • Waarom vindt ik geen telefoonnummer ?
  U kunt ons contacteren via Facebook, deze webshop, website, messenger of Instagram. of stuur een mail naar bananenboxer@live.nl Omdat er zoveel contactmogelijkheden zijn kiezen we om geen telefoonlijn te bieden zodat niemand gestoord wordt waardoor onze service tot de beste van het land behoort.
bottom of page